Belépés gyűjtőpontoknak

Elfelejtettem a jelszavam

Hollandiából is érkeztek ajándékok!

2022. 12. 17

A Hollandiai Magyarok Szervezete négy éve csatlakozott az immár tizenkilenc éves Cipősdoboz Akcióhoz, Magyarország legnagyobb múltú adventi adománygyűjtő programjához. Balogh Gábor, a Hollandiai Magyarok Szervezetének alapítója és vezetője elmondta: több mint tíz éve a közösségi oldalon szerveződtek, ahol mára közel 45 ezer követőjük van. Sikerült összefogniuk őket azzal, hogy övék a hollandiai magyarok legfontosabb információs portálja, online média felületük működtetése mellett rendezvényeket szerveznek, ismert közéleti embereket hívnak meg, segítik egymást a külhoni élet mindennapi problémáinak megoldásában. Természetesen fontosnak érzik, hogy részt vegyenek jótékonysági programokban is. 

A hollandiai magyarok figyelmét évekkel ezelőtt Vujity Tvrtko televíziós újságíró hívta fel a kezdeményezésre, aki egyik ottani előadása után, mint a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete beszélt a Cipősdoboz Akcióról. Akkor döntöttek a csatlakozás mellett.  

Müller Betti, a hollandiai akció jószolgálati nagykövete is Budapestre, a Cipősdoboz Akció központi gyűjtőhelyére utazott az idén összegyűjtött 726 darab ajándékkal teli dobozzal. A hollandiai tizenöt gyűjtőpont egyébként két belgiumival is kiegészült: ezzel ebben az esztendőben is a Hollandiai Magyarok Szervezete lett a Baptista Szeretetszolgálat legnagyobb külföldi dobozoló partnere. A szállítást térítésmentesen biztosította a Mandersloot’s Expeditiebedrjf B.V. 

 Szívből köszönjük a támogatást a rászoruló kisgyerekek nevében!