Belépés gyűjtőpontoknak

Elfelejtettem a jelszavam

Földterület egy cipősdobozban

2022. 12. 09

A területet az ország vezető mobilitorony-üzemeltetője adományozta a szeretetszolgálat részére. A Magy területén álló bázisállomás melletti területen közösségi mosodát és fürdőt alakított ki a szeretetszolgálat rászorulók részére.

A társadalmi hasznosság és a fenntartható működés teljes mértékben meghatározza a Vantage Towers Zrt. működését, mely 2200 bázisállomásával hazánk egyik vezető toronyvállalata. A vállalat törekvése, hogy azokat a földterületeket, melyeken bázisállomásai is találhatók, fő tevékenységén (azaz a telekommunikációs bázisállomások üzemeltetésén, fenntartásán és hasznosításán) túl minél sokoldalúbban, de mindenképpen társadalmi vagy fenntarthatósági célok mentén is hasznosítsa.

A vállalat a Magy községben található 54 méteres bázisállomásának helyt adó területet nemrég vásárolta meg a helyi önkormányzattól, mely ingatlanon már évek óta működött a Baptista Szeretetszolgálat közösségi tere, szociális mosodája és fürdője, melyet a településen élő rászorulók vehetnek igénybe. A vállalat a Baptista Szeretetszolgálat által használt területet és a rajta álló épületeket a Baptista Szeretetszolgálat számára adományozta. A Baptista Szeretetszolgálat így már a saját tulajdonba került területen folytathatja zavartalanul karitatív tevékenységét. Mindezt egy cipősdobozba rejtve tette a cég, hiszen javában folyik a szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő akciója, a Cipősdoboz akció. A Baptista Szeretetszolgálat 2018 márciusa óta van jelen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Magy településen, komplex járási és települési felzárkóztató programok keretében. A program célja a helyi lakosság életminőségének a javítása, nagy hangsúlyt fektetve a kora gyerekkori fejlesztésre, munkaszocializációra, az oktatás és egészség fejlesztésére, a lakhatási körülmények javítására.

 

Forrás: blikk.hu