Dobozszámláló:

Cipősdoboz akció – Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

 • Cipősdoboz akció Romhányban

  thumbnail_DSC_1019

  Hála Istennek, hogy 2016-ban is megvalósulhatott Romhányban a cipősdoboz gyűjtés és osztás. Rengeteg bizonyságtételünk és megtapasztalásunk fűződik ehhez a szolgálathoz, ebből néhányat szeretnék megosztani.

  Immáron több éve Romhány is egyik gyűjtőpontja a magyarországi gyűjtőhelyeknek. Maroknyi plántált gyülekezetünk, hisszük, hogy Isten által vezetve úgy határozott, hogy mindenképpen folytatja ezt a missziót. Romhány egy Nógrád megyei település, 2400 fővel, ahol nagyon sok család küzd mélyszegénységgel és megélhetési problémákkal, ezért sok gyermeknek csak a cipősdobozokban rejlő ajándékok jelentik a karácsonyi meglepetést. A gyülekezet tagjai együttesen munkálkodtak a cél érdekében, már az előkészületekben is: voltak, akik a nagyközségben plakátoltak, voltak, akik a gyermekorvossal, védőnővel és a kisebbségi önkormányzat vezetőségével összeállították a rászoruló gyermekek listáját, egyesek lakásuk nem használt részeit felajánlották gyűjtőhelyi raktárnak, mások meghívókat készítettek és arra is akadt jelentkező, hogy mindezek a meghívók eljussanak a családokhoz és a megajándékozni kívánt gyermekekhez. Közösségünk egy meghatározott pénzösszegből korosztályonként olyan használati és ajándéktárgyakat vásárolt, melyek az esetleges hiányos dobozok pótlására alkalmasak. A gyűjtőpontba az osztás napjáig 26 cipősdoboz érkezett be és több zsáknyi gyermekjáték, ami nagy áldás volt számunkra, eddig erről a szegény környékről soha nem gyűlt össze ennyi adomány. Viszont ez még korántsem volt elegendő ahhoz, hogy minden helybéli rászoruló gyermeknek ajándékot tudjunk adni. Ezért imaláncot indítottunk és segítséget kértünk a központtól és a környező baptista közösségektől. Az Úr meghallgatta imádságainkat és az osztás napján reggelre több doboz gyűlt össze, mint amennyire valaha is számítottunk. A váci baptista közösség közel 100 dobozt adott át nekünk kiosztás céljából, valamint a rétsági baptista pont is támogatott minket dobozokkal. Hatalmas nagy áldás és csoda volt számunkra, amilyen módon Isten kirendelte a gyermekeknek az ajándékokat.

  December 21-én reggel a szolgálni vágyó gyülekezeti tagokkal találkoztunk a helyi művelődési otthonban. Reggeli imaközösséggel indítottuk a napunkat, amiből mindannyian erőt meríthettünk. Ezek után megkezdődött a nagy munka. A dobozokat életkori csoportok alapján különválogattuk. Volt egy csapat, akik a dobozok átnézésén és kipótlásán fáradoztak, voltak, akik szépen vissza-, vagy újracsomagolták a cipősdobozokat, egy másik csoport az elkészült dobozokhoz egy-egy rászoruló gyermek nevét írta és elhelyezte családonként az ajándékokat a nagy karácsonyfa alá; mások mindenféle pakolós-rendezős feladatokat végeztek. Mindenki tevékenyen, szolgálva töltötte a délelőttöt. Ezek után a gyülekezet tagjai által összegyűjtött ruhaadományokat válogattuk ki. Ezalatt a bibliakörös gyermekek és tanítóik serényen jelenetet próbáltak és gyakoroltak.

  Izgatottan vártuk a délutáni családi napra érkező családokat. Hamarosan megtelt gyermekkel és felnőttel a Művelődési Otthon. A délutánunkat a gyülekezetvezetőnk, Szőcs Dénes köszöntése, Tenkely Béla lelkipásztorunk kezdő imája és gondolatai nyitották. Ezután közösen elénekeltük a Csendes éj c. karácsonyi éneket. A gyermekek készülődése azért volt jelentős, mert mindezeket az ő jelenetük követte. Erre az alkalomra a bibliakör vezetőikkel, Boda Viktorral és Szőcsné Hvizsgyalka Mónikával közösen írtak egy jelentet, melynek címe: Hol vannak az enyéim? A jelenet arról szólt, mi lenne, ha most Jézus Romhányban járna, milyen emberekkel találkozna, kit találna az övéi közül, mit kérne a romhányi emberektől. A jelenet után egy rövid gyermektanítás következett, mely egy rövid történeten keresztül mondta el az evangéliumot. Ezek után a karácsonyfa alól családonként kiosztásra kerültek a cipősdoboz ajándékok név szerint szólítva a gyermekeket, majd a felnőttek részére megnyitottuk az ingyen turkálót. Mindeközben lehetőség nyílt a vendégeinkkel, a családokkal való beszélgetésre is. Vidám, kellemes légkör lengte be a termet. A nap végén hálát adtunk Istenünknek mindazért a sok áldásért, csodáért, amivel megajándékozott minket. Hálásak vagyunk, hogy maroknyi gyülekezetünket használta az Úr a munkája során.

  Szőcs Adrienn

   

  http://www.ciposdoboz.hu