Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

Bővebb információ rövidesen, itt a honlapon!
Addig is nézd meg a gyüjtőpontok listáját itt:
Budapest | Megyei

Dobozok
Gigi

Hogyan készíthetek ajándékot

Doboz
 1. Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt.


 2. Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja az ajándékát.


 3. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal (játékok, írószerek, higiéniai eszközök, édesség, könyv).


 4. Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral ( lehet külön a tetejét és külön az alját) majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel.


 5. A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát. (Pl. „fiú 12” vagy „lány 8”) Erre a célra használhatja a szórólap előoldalán található címkét: vágja le, töltse ki és ragassza a doboz oldalára.


 6. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttassa el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe. A gyűjtőpontok listája hamarosan elérhető lesz a www.ciposdoboz.hu oldalon, a „Hol adhatom le a cipősdobozomat? menüpont alatt.


Online cipősdoboz

November 2-től kipróbálhatod

Nem kell kivárnod a decemberi nyüzsgést és hajtást, hogy meglepj egy kisgyereket Karácsony alkalmából, ugyanis a Liliput Játékvilág idén gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a cipősdobozkészítést, elsősorban azok számára, akik a nagy karácsonyi hajtás ellenére is szeretnének gondolni, s meglepetéssel kedveskedni azoknak a rászoruló gyerekeknek, akik más módon nem kaphatnak karácsonyi ajándékot. Látogass el a www.liliputjatek.hu/ciposdoboz weboldalra november 2. és december 24. között, s válaszd ki milyen korú és nemű kisgyereket szeretnél megajándékozni, tedd a dobozod virtuális kosaradba, s a Liliput minden mást elintéz helyetted.

Online cipősdobozt készítek
Online cipősdoboz

Látható szeretet

Látható szeretet

Idén is útjára indítottuk a Cipősdoboz Akció látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz ajándékot készíthessenek. A jelentkezőknek kollégáink elküldik egy-egy gyermek bemutatkozó anyagát és kívánságát, amely segítségként szolgál az ajándék elkészítéséhez. Az így összeállított dobozokat a Baptista Szeretetszolgálat budapesti irodájában, a 1065 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 57. szám alatti épület első emeletén lehet leadni, munkatársaink pedig személyesen fogják átadni a névre szóló meglepetéseket a karácsonyi ünnepségeken. Jelentkezés és további információ a kiss.eszter@baptistasegely.hu e-mail címen lehetséges, november 19-ig. A jelentkezők november 24-ig kiértesítésre kerülnek.

Csatlakozz önkéntesként

Csatlakozz önkéntesként

Amennyiben szeretnél még közelebbi részese lennie a mi kis karácsonyi csodánknak, csatlakozz önkéntesként a Cipősdoboz Akcióba! Segíthetsz a gyűjtőpontokon dolgozó kollégáinknak az ajándékok begyűjtésében, vagy tagja lehetsz a szorgosan dobozoló; „ajándékkészítő” csapatunknak is. Jelentkezni lehet a adrienn.kovacs@baptistasegely.hu e-mail címen.

Kívánságlista

A Cipősdoboz Akciót tárgyi adományokkal is segítheted; ebben az esetben válassz valamit a mi kis karácsonyi kívánságlistánkról, vagy fordulj hozzánk bizalommal e-mailen, a kurja.timea@baptistasegely.hu-n.

Aminek nagyon örülnénk, s nagy hasznát vennénk az adventi időszakban:

 • Csomagolópapírok

 • Kötöző szalagok és celluxok

 • Üres cipősdobozok

 • Hősugárzók, meleg takarók

 • Karácsonyfadíszek és dekorációk (girland, gömbök, boák, izzók)

 • Műanyag poharak

 • Teafilter, cukor, citromlé

 • Higiéniai eszközök (fogkrém, fogkefe, szappan, tusfürdő, sampon, testápoló, kézkrém, babaápolási termékek,stb.)

 • Szaloncukor, csokoládé mikulás és egyéb édességek (csokoládé, nyalóka, cukorka)

 • Alma, narancs, mandarin, banán, egyéb idénygyümölcsök
Kívánságlista