Újra elindult a Cipősdoboz Akció

2022. 11. 25.

Újra elindult a Cipősdoboz Akció

Idén 19. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá. A fő gyűjtőpont, a Budapest belvárosában, a Városháza téren álló központ idén megújult, modern külsővel várja az adományozókat.

A Baptista Szeretetszolgálat ma újra megnyitotta a belváros szívében, a Városháza téren álló Cipősdoboz gyűjtőközpont kapuit, ezzel elindult az idei gyűjtési időszak, mely december 20-ig tart. Ez idő alatt bárki leadhatja itt, vagy akár az országosan közel négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdoboz ajándékokat. Azt, aki a fővárosi Városháza téren álló modern gyűjtőközpontban adja le adományát, egy kávéval is meglepjük.

„A nélkülöző gyermekek ötöméért, boldog karácsonyáért dobozolunk – mondja a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szilágyi Béla. Minden kollégám, önkénteseink és partnereink szeme előtt csak az lebeg ebben az időszakban, hogy minél több doboz elkészítésére buzdítsuk az embereket, hogy végül a lehető legtöbb kisgyermeket tudjunk megörvendeztetni!

A nyitó eseményen számos ismert ember tiszteletét tette, ők évek óta segítik a Szeretetszolgálat munkáját. Bodrogi Enikő, az X-Faktor című műsor idei felfedezettje, tehetsége két dallal örvendeztette meg a résztvevőket, de ott volt Béres Alexandra és Király Viktor is, akik a helyszínen készítették el az idei első cipősdoboz ajándékokat. Az idei akció háziasszonya, Ördög Nóra videóüzenetben buzdított arra mindenkit, hogy adományozzon a rászoruló gyermekeknek.

- Az idei év még több kihívást és nehézségeket hozott, ezért még nagyobb szükség van az összefogásra – mondta el Nóra. – Mutassuk meg együtt, hogy képesek vagyunk segíteni!

Online adományozásra is lehetőség van, így bárki néhány kattintással segíthet, állíthat össze cipősdobozt, részletek a www.ciposdoboz.hu oldalon.