Értékes ajándékok a Bayer Hungária Kft-től

2019. 12. 13.

Értékes ajándékok a Bayer Hungária Kft-től

74 darab ajándékkal teli cipősdobozt adott át Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója Gál Dávidnak, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójának a Deák téri Cipősdoboz Várban december 13-án.

Az ajándékdobozokat a magyar Bayer munkatársai állították össze és csomagolták be. A dolgozóknak a baptisták segítségével a tavalyi évben is sikerült hetven Bayer-csomagot eljutottatni a rászorulókhoz. A cég munkatársai idén a szegedi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét és három Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található óvodát is támogattak önkéntes felajánlásaikkal.

 

 “A Baptista Szeretetszolgálattal a 2018-as sikeres együttműködés után nem volt kérdés, hogy a Bayer munkatársai idén is támogatják a Cipősdoboz Akciót. A tavaly összegyűjtött ajándékokkal teli dobozok számát nagy örömömre az új Bayeres kollégák segítségével idén megnöveltük. Vállalatunknál immár hagyománnyá vált, hogy a cég Mikulás-napi ünnepségére a belépő egy-egy ajándékokkal megrakott cipősdoboz. Ezeket a dobozokat dolgozóink családjukkal együtt állították össze és címkézték fel a rászoruló gyermekeknek. Önzetlen adományaikat ma hoztuk el a Baptista Szeretszolgálat által működtetett Deák téri Cipősdoboz Várba” – mondta Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 Gál Dávid, az 1996-ban alapított Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy immár tizenhatodik alkalommal szervezték meg a Cipősdoboz Akciót. Az első évben kevesebb, mint 5 ezer ajándékdoboz gyűlt össze, tavaly azonban már meghaladta a 57 ezret.

 “A Bayer munkatársai már nem először állnak a Baptista Szereteszolgálat kezdeményezése mellé. A Cipősdoboz Akciónkon túl idén nőnapkor hatvan darab női ruhákkal és egyéb kiegészítőkkel megpakolt dobozt vehettünk át tőlük, amit a Baptista Szeretetszolgálat - Utcafront Menedék Maglódi úti szolgáltató centrumában osztottunk szét hajléktalan nők, rászoruló anyák és lányaik között. Mindig nagyon jó minőségű ajándékok rejtőznek az ilyen nagyvállaltok dobozaiban, amelyekből sajnos sosem elég. Egyre több a rászoruló gyermek határainkon innen és túl “– mondta Gál Dávid.

 A vegyipari vállalat munkatársai nemcsak a Baptista Szeretetszolgálathoz juttattak el adományt. A magyar szervezet alkalmazottainak köszönhetően már hosszú évek óta támogatják a szegedi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének (FONI) lakóit. A FONI feladata az intézmény saját otthonában élő szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes fogyatékos emberek napközbeni gondozása. Segítik az önálló életvitel kialakítását, mozgás-, beszéd-, és foglalkoztatási terápia alkalmazásával a készségek fejlesztését, amely megkönnyíti a foglalkoztathatóságot, a munkaerő-piacba való bekapcsolódást. 

 “A Bayer dolgozói a hagyományoknak megfelelően Mikulás napja előtt, december 4-én képességfejlesztő játékokat, színes tollakat, ceruzákat és filctollakat vittek Szegedre. Mindig meghat minket az intézetben élők szeretetteljes fogadása, hogy a lakók mennyire készülnek a kollégáinkkal való találkozásra, akiket minden alkalommal egy megható műsorral lepnek meg” – mondta Kárpát Krisztina.

 A Bayer munkatársai az ünnepek közeledtével szintén a hagyományok jegyében más támogatásra érdemes alapítványokat is javasolhattak a vezetésnek. Idén az „Örökbe Fogadok Egy Ovit!” közösséghez csatlakozván három borsodi óvodát (Rudolftelep, Fügöd és Hernádszentandrás településeken) támogatnak fejlesztő játékokkal, tisztálkodási szerekkel, mesekönyvekkel, téli ruhákkal, játékokkal és ágytakarókkal. Az óvodák kis tanulói szinte kivétel nélkül halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek.

 „Minden munkatársamat mélyen megérintette az ezekben az óvodákban tapasztalható helyzet. A fügödi óvodától például megtudtuk, hogy a gyerekeknek télen egyetlen játéka sem marad otthon, ha elfogy a tüzelő, mert ilyenkor a kályhába kerül a plüssállat is. Csodálatra méltó mindhárom intézményben az óvónők és a dadák heroikus küzdelme, ahogy a kicsik nevelése mellett erejükhöz mérten mindent megpróbálnak megadni nekik. Bízom benne, hogy munkatársaim adományai valamelyest csökkentik gondjaikat” – fogalmazott Kárpát Krisztina.

 A Bayer vállalat

A Bayer az élettudományok terén tevékenykedő globális vállalat, amely az egészségügyre és a táplálkozásra fókuszál. Termékeivel és szolgáltatásaival az emberek javát kívánja szolgálni, segítséget nyújtva a növekvő és idősödő globális népességgel járó fő kihívások leküzdésében. A csoport ugyanakkor javítani szeretné jövedelemtermelő képességét, és az innováció és növekedés révén kíván értéket teremteni. A Bayer elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, és a Bayer márka szerte a világon egyet jelent a bizalommal, a megbízhatósággal és a minőséggel. A 2018-as pénzügyi évben a Bayer csoport mintegy 117 000 főt foglalkoztatott, és 39,6 milliárd euró árbevételt ért el. A tőkeberuházások összege 2,6 milliárd euró, a K+F kiadások összege pedig 5,2 milliárd euró volt. További tájékoztatásért látogasson el a www.bayer.com oldalra.