A Margaret Island zenekarral nyílt meg a Cipősdoboz Vár

2018. 11. 30.

A Margaret Island zenekarral nyílt meg a Cipősdoboz Vár

Budapest – November 30-án, pénteken délelőtt a Margaret Island zenekar minikoncertjével nyitotta meg kapuit a Deák téri Cipősdoboz Vár, ahol hétfőtől vasárnapig, 10-től 20 óráig várják az adományozókat.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója az eseményen az akció támogatóit köszöntötte és a sajtó képviselői előtt elmondta:   

„A Baptista Szeretetszolgálat ismét jubilál. Két évvel ezelőtt ünnepeltük a segélyszervezet 20. születésnapját, idén pedig azt, hogy a 15. Cipősdoboz Akciót kezdjük meg. Akkor, az első szervezéssel töltött időszak alatt sokan voltak a kételkedők, hiszen kevesen hitték, hogy van annyi adakozókedv, létezik annyi támogató akarat hazánkban ahhoz, hogy egy ilyen jótékonysági akciót sikerre lehessen vinni. Pedig az amerikai mintára megvalósított kezdeményezést akkor és azóta is minden évben siker koronázza: több tízezer gyermek boldog mosolya a bizonyítéka ennek.

Valóban sok-sok örömteli pillanatra emlékezhetünk szívesen együtt. Hiszen a cipősdoboznyi ajándékok nem csak Magyarország legszegényebb, legtávolabbi sarkaiba jutottak és jutnak el, hanem idővel átlépték a határokat is, hogy eljussanak a magyarok lakta területekre. Ezen utazások sorában talán a legkedvesebb ünnepek a föld alatt, egy erdélyi település sóbányájában történnek, ahol gyermekotthonokban élők karácsonyát sikerül szebbé tenni.

A Cipősdoboz Akciót pedig az évek során nem csak térben és távolságban, ötletekben is folyamatosan sikerül alakítani, bővíteni, így egyre újabb és újabb rászorulókhoz jutnak el a csomagok, miközben az adományozók belénk helyezett bizalmát is egyre növeljük: például a dobozok nyomon követésének biztosításával.

Most, hogy egy újabb kampány időszakát kezdjük, mi, segélymunkások 15 év után már jól tudjuk a dolgunkat. De jól tudjuk azt is, hogy semmire sem mennénk magunkban, semmire sem jutnánk azok nélkül, akik anyagi, gazdasági erejükkel, kapacitásukkal, ötleteikkel, művészetükkel, ismertségükkel segítenek és támogatnak minket. Tehát most, amikor képletesen megnyitjuk e vár kapuit, hálás szívvel kell megköszönnöm a támogatást a Baptista Szeretetszolgálat csaknem háromezer munkatársa és önkéntese nevében. Az ajándékra váró rászoruló gyermekekre gondolva mondok köszönetet, hiszen ők számítanak ránk.

A Cipősdoboz Várat ezennel megnyitom!”

A rendezvényen Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke osztotta meg adventi gondolatait hallgatóságával, közöttük dr. Bajkai István országgyűlési képviselővel. Együtt ünnepeltük a Cipősdoboz Akció nyitányát támogatóinkkal: a Libri – Bookline Zrt., a Liliput Játékvilág, a Montázs Art Café, a CitySightseeing, a CCC, a Kuehne + Nagel Kft. és a Knorr-Bremse képviselőjével.