3597 könyvet és 1011 játékot gyűjtöttek

2020. 12. 14.

3597 könyvet és 1011 játékot gyűjtöttek

Lezárult a Speak! angol nyelviskola jótékonysági gyűjtése. A beérkezett könyv és plüssállat adományokat átadták a Baptista Szeretetszolgálatnak, akik mélyszegénységben élő családokhoz juttatják el őket karácsonyra.

Elképzelni is nehéz, hogy mennyi olyan család él Magyarországon, akiknél a karácsony nem a csillogó ajándékokról és a finom ünnepi ételekről szól, hanem a nélkülözésről. 2017-es adatok alapján több mint 125 ezren élnek mélyszegénységben országunkban. Sok olyan település van, ahol se bölcsőde, se óvoda nincs, így a hátrányos helyzetű gyermekek sokszor 6 éves koruk előtt még játékokkal és könyvekkel sem igazán találkoznak – hiszen csak otthon vannak, ahol ilyen luxuscikkekre sajnos nem telik.

A Speak! Nyelviskola szeretné bearanyozni a rászorulók karácsonyát, ezért jótékonysági gyűjtést rendeztek novemberben. A hatalmas összefogás hatására 3597 darab könyv és 1011 darab plüssállat és játék gyűlt össze, tehát egy igazán óriási adománycsomaggal tudtak segíteni a nagyoknak és a kicsiknek! Az adományokat december 3-án vette át a Baptista Szeretetszolgálat. Ők gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek. A szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként intézményein keresztül naponta mintegy 15 ezer rászorulónak nyújt segítséget. Csodálatos munkájuk valóban emberéleteket ment és fordít jobbá.

Miért könyveket és játékokat gyűjtöttek?

Ugyan a Speak! Nyelviskola az angoltanításban a tankönyvmentesség (és beszédközpontúság) híve. De ettől még tudják, hogy a könyvek óriási értéket adnak. Segítenek, hogy a rászoruló gyerekek kicsit közelebb kerülhessenek egy boldogabb jövőhöz. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg különösen sokat jelenthetnek, hiszen a könyvekkel sokkal könnyebb elviselni a nehéz körülményeket – legyen szó akár a vírushelyzetről, akár a szegénységgel járó mindennapos nélkülözésekről. A karácsony közeledte miatt pedig adta magát, hogy útközben elkezdjék a játékokat is gyűjteni, hiszen sokan a könyvadományok mellé hoztak plüssállatokat és egyéb aranyos dolgokat. Különösen hálásak, hogy a járványhelyzet sem tudta megállítani az összefogást és ilyen hatalmas adománycsomagot adhattak át.

Köszönik mindenkinek, aki velük jótékonykodott!