Dobozszámláló:

Cipősdoboz akció – Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

 • Csomagkövetés

  Mit jelent a csomagok követése?

  Gyakori indok a jótékonysági akcióktól való távolmaradásra, hogy nem tudni, hova kerülnek az adományok, valóban rászorulók kapták-e a felajánlásokat. A korábbi években csak a média beszámolói segíthették a Cipősdoboz Akció iránti bizalom erősítését, tavaly óta viszont egy új elemre is számíthatnak a jótékony adományozók: ha időben adják le a cipősdoboz ajándékukat a Cipősdoboz Várban, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatti baptista gyűjtőponton és a Westend melletti gyűjtőkonténerben, megtudhatják, hova került végül a csomag.

  A csomagkövetés lehetősége a logisztikai cégeknél, futárszolgálatoknál bevált folyamat – egy vonalkódos etikett kerül a dobozra a feladáskor, ezt a vonalkódot olvassák le újra és újra a csomagszállítás egyes fázisainál, így egy speciálisan erre kialakított online felületen követhető lesz, hol tart épp a küldemény.

  A Cipősdoboz Akció keretében a három említett helyen feladott első 5000 csomag kaphat olyan etikettet, amely lehetővé teszi a doboz útjának nyomon követését. Megéri gyorsnak lenni: aki már az akció első napjaiban gondol a rászoruló gyerekek karácsonyára, az később azt is megtudhatja, melyik településre került az általa felajánlott cipősdoboz ajándék.

  Hogy működik a csomagkövető felület?

  A cipősdoboz ajándék feladója a Cipősdoboz Várban, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatti baptista gyűjtőponton és a Westend üzletközpont melletti gyűjtőkonténerben kap egy kódot, ami a csomagjához tartozik.
  TRANS-O-FLEX Cipősdoboz aloldalán elérhető nyomon követési felületen kell a megfelelő rubrikába beírnia ezt a kódot, hogy ellenőrizhesse, merre tart a csomagja – pl. eljutott-e már a Cipősdoboz Várból a központi raktárba, vagy megérkezett-e egy adott településre.
  Az oldalt a kóddal többször is fel lehet keresni, hogy naprakész információkat kapjon a feladó.

  Gyakori kérdések:

  Miért csak 5000 csomag nyomon követhető? 

  A Cipősdoboz Akcióban várhatóan 50 000 feletti cipősdoboz adomány koordinálására lesz szükség – szem előtt tartva azt a szempontot is, hogy minden csomag még karácsony előtt eljusson a rászoruló gyerekekhez. Egyelőre csak a leggyorsabban beérkező cipősdobozok esetében adott a lehetőség a feladók számára, hogy megtudhatják, hova került felajánlásuk – így biztosított, hogy valamennyi felajánlás időben a gyerekekhez kerüljön.

  Mikor kell leadni a cipősdobozt ahhoz, hogy a nyomon követést igénybe lehessen venni?

  Az akció központi gyűjtőhelyén, a budapesti Deák téren december 1-től üzemelő Cipősdoboz Várba, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatti baptista gyűjtőhelyen, valamint a Westend melletti gyűjtőponthoz beérkezett első 5000 cipősdoboz kaphat olyan matricát, amely lehetővé teszi a csomag nyomon követését. Tehát minél hamarabb csatlakozik valaki az akcióhoz, annál nagyobb eséllyel kerülhet az első 5000 felajánló közé.

  A csomagkövetésnél az is látható, hogy a gyerekek megkapják az ajándékot? 

  Közvetlenül nem. Az érkező első 5000 felajánlás esetében a feladók megtudhatják, hogy melyik településre érkezett meg a csomagjuk és mikor. A Cipősdoboz Akció weboldalán és Facebook oldalán azonban folyamatosan láthatók majd képek és hírek arról, hova jutottak el éppen cipősdoboz ajándékok.

  http://www.ciposdoboz.hu